Катедри – Факултет „Техника и технологии“ – Ямбол

Катедри – Факултет „Техника и технологии“ – Ямбол

Catedri_FTT_Department_of_Food_Technology

Катедра “Хранителни технологии”

Катедра „Хранителни технологии“ се обособява като самостоятелна с решение на АС на Тракийски университет от 19.12.2012 г. Катедрата е специализираща в професионално направление „Хранителни технологии“ и осигурява обучението по дисциплините „Химия“, „Екология“ и „Чужд език“ за всички специалности във Факултет „Техника и технологии“ – Ямбол. Професионално направление „Хранителни технологии“ е акредитирано с оценка 9,05 от Акредитационния съвет на НАОА, Протокол № 16/22.06.2018 г., в редовна и задочна форми на обучение за образователно-квалификационни степени „бакалавър“ и „магистър“. Катедрата обучава студенти по:  специалност „Технология на храните” за ОКС „бакалавър“;  специалност „Безопасност и качество на храните” за ОКС „магистър“. Към катедра „Хранителни технологии“ програмно са акредитирани и две докторски програми:  „Технология на животинските и растителните мазнини, сапуните, етеричните масла и парфюмерийно-козметичните препарати“ с обща оценка 9,16;  „Технология на храните“ с обща оценка 8,82.
Научете повече