Промишлено свиненъдство

Description

Програмата е разработена така, че да предлага система от знания и умения във връзка с подготовка на студенти за планиране, работа и  управление на производствените дейности в свиневъдни ферми за промишлено производство на свинско месо и разплодни животни  и извършване на ефективна и целенасочена научно-изследователска дейност. Програмата е логическо продължение на обучението от предходни образователно-квалифакационни степени и съдържа елементи от най-добрите световни модели. При обучението се използват съвременни компютърни програми и материално-техническата база на предприятия от бизнеса, с доказан авторитет.

            Студентите, завършилите обучението и успешно положили изпит по магистърската програма, придобиват задълбочени познания, въз основа на което могат да използват не само научния подход за да отговорят на дадени въпроси, а реалистично да оценяват иновативните решения, които трябва да бъдат внедрявани в практиката.

            Магистрите по промишлено свиневъдство, получили образованието си в Аграрния факултет, при Тракийски университет са способни да намерят и приложат стабилни решения, които подобряват хуманното отношение към животните и в същото време правят производството икономично, екологично и социално устойчиво. Всичко това е гаранция за получаване на безопасна, здравословна и качествена продукция.

Realization

Знанията и уменията ще позволят на магистрите да се реализират като мениджъри, експерти, консултанти и съветници в:

  • свинеферми с различен капацитет и направление;
  • други сфери на индустрията (фуражни заводи, месопреработвателни предприятия, кланици);
  • държавни служби и институции;
  • неправителствени организации (асоциации, консултантски компании, съюзи).

General information

Field of Study

Pig framing

Abbreviation

PS

Professional Direction

Zooengineering

Degree

Master's degree

Previous education:

Bachelor's degree

Forms of education

full-time/part-time

Period of education

4 semesters full-time/part-time 2 semesters full-time/part-time

Educational unit

Faculty of Agriculture
Bale formation

The competitive score for the master's programs from the Agricultural, Veterinary Medicine, Pedagogical, Economic Faculties, Faculty of Engineering and Technology and for the Master of Science in Health Management at the Faculty of Medicine of the University is formed as an arithmetic average of the average GPA of the higher education diploma in OCS "Bachelor" and the grade from the state exam.

Exam and application fees

Entrance Exams