ТРАКИЙСКИ УНИВЕРСИТЕТ – ДОМАКИН НА КАРИЕРНО СЪБИТИЕ „АЗ ИЗБРАХ СТАРА ЗАГОРА“

ТРАКИЙСКИ УНИВЕРСИТЕТ – ДОМАКИН НА КАРИЕРНО СЪБИТИЕ „АЗ ИЗБРАХ СТАРА ЗАГОРА“

Над 15 водещи фирми представят днес пред студенти на Тракийски университет възможностите за професионална реализация и кариерно развитие в рамките на събитието „After Workin: Аз избрах Стара Загора! Ден на кариерата“. Организатори на инициативата са Стопански факултет на Тракийски университет и отдел „Инвестиции, енергийна ефективност и зелен преход“ на Община Стара Загора. Целта на събитието е възпитаниците на старозагорското висше училище да се запознаят с естеството на работа, отворените работни позиции и стажовете, които предлагат различни български и чуждестранни компании.

„Благодаря на всички компании, че днес са тук, в Тракийски университет и водим една ползотворна дискусия за сътрудничеството между образованието и бизнеса! Защото без университетите – тези центрове на знанието – няма как да се развива която и да е икономика.“ – заяви ректорът на Тракийски университет проф. Добри Ярков при откриването на форума. „Нашата мисия е студентите ни да са практически подготвени, за да могат да започнат работа веднага след студентската скамейка. Горд съм, че съм ректор на Тракийски университет!“

Специален гост на събитието бе Н. Пр. Алехандро Мейер, посланик на Република Аржентина у нас, който днес е на работна визита в Тракийски университет Посланик Мейер поздрави участниците във форума и заяви интереса си към задълбочаване сътрудничеството на Аржентина с България – две страни с дългогодишни традиции в сферата на аграрните науки и бизнес.

[object Object]