News

University-wide

От 24.02.2025 г. до 27.02.2025 г. в Тракийски университет се провежда курс на тема“Хуманното отношение към селскостопанските животни, като комплексна мярка заповишаване на продуктивността и предотвратяване появата на заболявания.“

viber_image_2025-02-24_12-07-39-329

От 24.02.2025 г. до 27.02.2025 г. в Тракийски университет се провежда курс на тема“Хуманното отношение към селскостопанските животни, като комплексна мярка заповишаване на продуктивността и предотвратяване появата на заболявания.“

От 24.02.2025 г. до 27.02.2025 г. в Тракийски университет се провежда курс на тема
“Хуманното отношение към селскостопанските животни, като комплексна мярка за
повишаване на продуктивността и предотвратяване появата на заболявания.“ по проект
„Професионални обучения за земеделски стопани за надграждане на техните знания и
умения, водещи до повишаване конкурентоспособността на техните стопанства“ с договор
№ BG0RDNP001-1.001-0004, финансиран от Програмата за развитие на селските райони
2014-2020, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския земеделски фонд за
развитие на селските райони. Обучението е в зала 13 на Тракийски университет и в него
взимат участие 30 земедески стопани и работещи в техните стопанства лица.


Основна цел на проекта е да се повишават знанията и подобрят уменията на
земеделските стопани и на заетите в техните стопанства лица чрез включването им в
курсове и семинари на теми, свързани с ветеринарно-медицинските изисквания при
изпълнение на мерките за превенция и ерадикация на заразни заболявания по животните и
повишаване биосигурността на животновъдните обекти, като с придобитите знания и
умения земеделските стопани ще могат да повишат своята конкурентоспособност и
ресурсна ефективност, да подобрят екологичните показатели на стопанствата си, като
същевременно допринасят за устойчивата икономика на селските райони.


Проектът цели също чрез разпространението на знания и усъвършенстването на
уменията в земеделието да се подобри човешкия потенциал, да се осигури адекватно
равнище на техническите и икономически знания и умения в областта на качеството и
безопасността на продуктите, биологичното производство и устойчивото управление на
природните ресурси.