Новини

Общоуниверситетски

В Тракийски университет се провежда курс на тема “Хуманното отношение към селскостопанските животни, като комплексна мярка за повишаване на продуктивността и предотвратяване появата на заболявания.“

1

В Тракийски университет се провежда курс на тема “Хуманното отношение към селскостопанските животни, като комплексна мярка за повишаване на продуктивността и предотвратяване появата на заболявания.“

От 16.09.2024 г. до 19.09.2024 г. в Тракийски университет се провежда курс на тема

“Хуманното отношение към селскостопанските животни, като комплексна мярка за повишаване на продуктивността и предотвратяване появата на заболявания.“ по проект „Професионални обучения за земеделски стопани за надграждане на техните знания и умения, водещи до повишаване конкурентоспособността на техните стопанства“ с договор № BG0RDNP001-1.001-0004, финансиран от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони. Обучението е в зала 13 на Тракийски университет и в него взимат участие 30 земедески стопани и работещи в техните стопанства лица.

Основна цел на проекта е да се повишават знанията и подобрят уменията на земеделските стопани и на заетите в техните стопанства лица чрез включването им в курсове и семинари на теми, свързани с ветеринарно-медицинските изисквания при изпълнение на мерките за превенция и ерадикация на заразни заболявания по животните и повишаване биосигурността на животновъдните обекти, като с придобитите знания и умения земеделските стопани ще могат да повишат своята конкурентоспособност и ресурсна ефективност, да подобрят екологичните показатели на стопанствата си, като същевременно допринасят за устойчивата икономика на селските райони.

Проектът цели също чрез разпространението на знания и усъвършенстването на уменията в земеделието да се подобри човешкия потенциал, да се осигури адекватно равнище на техническите и икономически знания и умения в областта на качеството и безопасността на продуктите, биологичното производство и устойчивото управление на природните ресурси.