Новини

Факултет "Техника и технологии" – Ямбол

ОБУЧЕНИЕ В РЕАЛНА РАБОТНА СРЕДА НА СТУДЕНТИТЕ ОТ СПЕЦИАЛНОСТ „ТЕХНОЛОГИЯ НА ХРАНИТЕ“

studenti_TX

ОБУЧЕНИЕ В РЕАЛНА РАБОТНА СРЕДА НА СТУДЕНТИТЕ ОТ СПЕЦИАЛНОСТ „ТЕХНОЛОГИЯ НА ХРАНИТЕ“

На 19.11.2024 студенти трети курс от специалност „Технология на храните“ посетиха производствения цех за трупно птиче месо и месни консерви на Алианс Агрикол – АЛАГ“ ООД, в с. Окоп, което представлява част от обучението им по дисциплините „Технология на птичето месо и яйцата“ и „Технология на месото и месните продукти“.

Студентите се запознаха с устройството и принципа на работа на технологичната линия за получаване на трупно месо.

В цеха за месни консерви интерес за младите хора представляваше технологията за получаване на трайни сурово-сушени патешки колбаси и месните консерви на основата на патешки черен дроб. Посещението им обхвана запознаване с устройството и принципа на работа на автоклавите, както и прилагания технологичен контрол при получаването на месни консерви. Интересни и полезни бяха и представените Системите за управление на безопасността на продуктите в месната индустрия, въведените в предприятието принципи на Добри производствени практики. От ръководството на фирмата те получиха информация за стажантските програми, потенциалните възможности за постъпване на работа в дружеството, както изискванията за отделните длъжности, които могат да заемат след успешното завършване на обучението им по специалността „Технология на храните“ във Факултет „Техника и технологии“.